Event Details

Starts on:26/04/2016
Ends on:26/04/2016
Location:Beijing

Description

AGENDA
 
8:30-8:50   Mr. Wang Xiaotao, Vice Chairman of National Development and Reform Commission (NDRC) and Mme. Carmen Cano, Minister/Deputy Head of the European Union Delegation to China and Mongolia to meet selected participants
8:50-9:00   Group photo
 

Morning:
Policy Dialogue on 2016–2020 Employment and Social Security Policies (9:00-12:00)

I. Opening Remarks (9:00-9:10, 5 mins each)
Hosted by Mr. Fan Hengshan, Deputy Secretary General, NDRC

  • Mr. Wang Xiaotao
  • Mme. Carmen Cano

II. Views on Global Situations of Employment and Job Creation (9:10-10:00, 50 mins)
Hosted by Mr. Fan Hengshan

  • Major Viewpoints on Global Situation of Employment(15 mins)
    Mr. Pu Yufei, Director General, Department of Employment and Income Distribution, NDRC
  • Global Situation of Employment and Job Creation in Europe(15 mins)
    Mr. Jordi Curell, Director for Labour Mobility, Directorate-General for Employment, Social Affairs and Inclusion of the European Commission
  • Discussion(20 mins)

Tea Break (10:00-10:10, 10 mins)

III. Employment and Social Security Policies in China and EU (10:10-11:50, 1 hrs 40 mins)
Hosted by Mr. Lars Gronvald, Counsellor, Head of Cooperation, the European Union Delegation to China and Mongolia

  • Pushing Forward Mass Entrepreneurship and Innovation, Stabilizing Employment and Promoting Industrial Upgrade, Creating New Engine for Economic Development(15 mins)
    Mr. Shen Zhulin, Deputy Director General, Department of High-Tech Industry, NDRC
  • Employment Policies Supporting Access or Return to Work(15 mins)
    Mme. Annie Gauvin, Director for International Affairs and Relations, Public Employment Service of France
  • Social Security and Employment Policies in China’s Urbanization Process(15 mins)
    Mr. Xu Lin, Director General, Department of Development Planning, NDRC
  • Coordination of Social Security and Employment Policies: Flexicurity in the EU (15 mins)
    Mr. Robert Strauss, Head of Unit for Country Reform, Directorate for Employment and Social Governance, Directorate-General for Employment, Social Affairs and Inclusion of the European Commission
  • Discussion(40 mins)

Closing Remarks by Hosts(11:50-12:00,10 mins

Working Lunch(12:00-13:30,1 hrs 30 mins)

Afternoon:
Workshop on 2016–2020 Employment and Social Security Policies (13:30-16:20)

IV. Opening Remarks (13:30-13:40, 10 mins)
Hosted by Mr. Jean-Victor Gruat, European Resident Expert of China-EU Social Protection Reform Project

  • Mr. Jean-Christophe Donnelier, President, Expertise France

V. Interaction of Social Security and Employment Policies(13:40-14:40,60 mins)
Hosted by Mr. Jean-Victor Gruat

  • Improving China’s Social Security Policies, Promoting Employment and Entrepreneurship(30 mins)
    Professor Zheng Gongcheng, Member of NPC Standing Committee, President of China Association of Social Security
  • Relations between Employment and Social Security Policies in Europe
    Mr. Xavier Coyer, Social Affairs Adviser, Expertise France

VI. Structural Employment Problem in Adaptation to Economic Transformation(14:40-16:10,90 mins)
Hosted by Mme. Ji Ning, Director General, Department of Employment and Income Distribution, NDRC

  • Chinese Job Market in Economic Transition: Challenges and Countermeasures(20 mins)
    Professor Zeng Xiangquan, Director of China Institute for Employment Research, Renmin University of China
  • Labour Market Changes, Worker Security and Policy Reforms (20 mins)
    Professor Stefano Sacchi, Special Commissioner, ISFOL
  • Functionality of Social Security from a Labour Market Perspective (20 mins)
    Dr. Koen Vleminckx, Director, Research and International Cooperation, Federal Public Service Social Security of Belgium
  • Discussion(30 mins)

Closing Remarks by Hosts
(16:10-16:20, 10 mins)

Location

Bigger Smaller